AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

Thursday, September 12, 2013

SCREENCAPS : RUNNINGMAN 162



Hai semua! Okay, hari ni aku nak tunjuk screencaps Runningman episod 162. Kenapa? Sebab aku nak tunjuk betapa comelnyer my boys dalam ni..hihihihi (sambil gelak ngada-ngada).


Specialnya Runningman kali ni (macam pernah buat review je sebelum ni, ceh), diorang jemput group idol yang popular sebagai guest. Episod kali ni bertemakan "King of Idols : Time of War". Ada 7 buah group kpop idol yang dijemput, dan setiap group tersebut diwakili oleh dua orang. Setiap MC pula akan berkumpulan dengan group idol tersebut. Ni adalah list setiap kumpulan.

1. Haha & Infinite (Sung Kyu, L)
2. Kang Gary & A Pink (Jung Eun Ji, Son Na Eun)
3. Song Ji Hyo & BEAST (Yoon Doo Joon, Lee Gi Kwang)
4. Yoo Jae Suk & Girl's Day ( Min Ah, Yura)
5. Lee Kwang Soo & MBLAQ (Lee Joon, Seung Ho)
6. Kim Joong Kook & SISTAR (Hyorin, Dasom)
7. Ji Suk Jin & 2PM (Chansung, Wooyoung)

Kat bawah ni adalah favorite screencaps aku yang aku nak nak share dengan korang. (n_n)
Enjoy guys!!


SCREENCAPS

First group yang masuk set penggambaran adalah Infinite. See...betapa comelnya Sung Kyu dalam ni~ (Hati den berbunga-bunga)

Diikuti oleh L..... (masih berbunga hati den)
.
.
.
.
Tiba-tiba
.
.
.
.

Ya!!~~ Haroro!

T_T

Memang lah gila-gila jadinya bila Haha masuk Infinite ni~ kuikui

Atas pentas, ready untuk menari koreografi "Be Mine".

Baju Haha dah sama dengan baju pentas Woo Hyun~ Hahaha~

Time ni tengah cantik lagi koreografinya. Semua sama, tak ada salah.

Lama-lama jadi free dance~~~~~~

Yang ni pulak ready nak buat knife dance. Tapi...knife dance Haha knife dance buat ikut citarasa sendiri. Langsung hilang knife dance Infinite~ haha~

Haha & Infinite

Hihihi~ Comel~ Kalau ada semua lagi comel~ (n_n)

Ni group Gary & A Pink. Gary comel kot menari koreografi "NoNoNo".

Tukar nama jadi Gary Pink~ Kikikikiii

Gary & A Pink

Next group is BEAST. Doo Joon lambai macam banyak peminat and reporter je kat depan dia. Padahal semua krew Runningman je. Kekekekekekeke~

Dan Gi Kwang. Dua-dua hottest boy from BEAST.

Diorang group dengan Ji Hyo. Memang beruntunglah kalau dapat satu group dengan ACE kan~~~~
Turun MPV je dah senyum lebar...

Meleret sampai atas pentas. Happy betul Ji Hyo~

Semua orang tau, sebelum ni Ji Hyo akan menari koreografi "Hot Issue" je even kalau pasang lagu-lagu lain.

Tapi, Ji Hyo nampak cool bila menari koreografi "Fiction" ni. Jadi pulak tu walaupun tak sharp macam BEAST.

Tengok dia senyum. Comel je. Geram tengok. Nak cubit-cubit pipi boleh??? (n_n)

Haha menyampuk nyanyi lagu "Hot Issue". Tapi Ji Hyo buat bodoh je. Dia menari sampai abis dengan BEAST. Comel~ ^^

Seterusnya adalah Yoo Hyuk....dengan suspender(?)~ And Girl's Day.

Ready for dance~ "Expectation" choreography~

Semua digoyangkan dengan Jae Suk ni..Pinggul lah yang tak boleh blah~

Mata macam nak makan orang je~ Hahahaha
Serius giler~

Jae Suk & Girl's Day

Haha annoyed. Kehkehkeh. Dia jealous~

Dah habis menari terus gaduh~ Memang pantang jumpa dua makhluk ni.

Seterusnya...Kwang Soo and MBLAQ.....
Well..memang matching lah Kwang Soo dengan Lee Joon ni..kuikuikui

Berbeza dengan group lain. Ni lah kalau group dengan Kwang Soo. Nasib kau lah MBLAQ. Hehehehe~

Mata tak boleh blah~

Gotham City in danger!!

Menyanyi dengan penuh perasaan~

Beliau lagi? Haha~

Sebenarnya, koreografi lagu "Y" ni sangat cool, tapi..jadi lawak disebabkan Kwang Soo~
Kesian MBLAQ~~~~

 
Ni pulak, Kim Joong Kook dengan SISTAR. Koreografi lagu "Alone". Koreografi tu kan agak feminin sikit, tapi bila Joong Kook yang buat, macam kelakar gila..
Dengan muscle satu badan tu..macam nyah ada muscle~ kekekekeke.

Angkat kaki dengan goyang pinggul..ewahh~

Joong Kook & SISTAR

Ni diorang gelak terbahak-bahak sebab
.
.
.
.
.

Junho versi Ji Suk Jin~ Hehe

Ewah..bukan main lagi Uncle Suk Jin ni. Siap melopat-lompat nyanyi lagu "Hands Up".

Mulut tak boleh blah~ kehkehkeh

Kalau korang perasan, Suk Jin jatuh dari pentas. Terlajak ke belakang..hehehe.

Lain benor Junho yang original dengan yang cosplay~ hihi

Lepas tuh diorang ada sembang-sembang sebelum mula mission. Masa nak bahagikan dua group untuk satu MPV, girl group main batu-kertas-gunting/rock-paper-scissor (kita panggil osum), and SISTAR menang. Diorang pilih MBLAQ sebab Dasom minat dekat Kwang Soo. Pelik jugak reason dia pilih MBLAQ tuh..hehehe. And then A Pink pilih Haha & Infinite, Girl's Day kongsi MPV dengan Ji Hyo & BEAST. Kesian 2PM naik MPV bertiga je. Hehehe.

Jae Suk - Girl's Day & Ji Hyo - BEAST. Masa ni Jae Suk usik Min Ah, dia cakap, masa buat show, dia naik kereta je, tak tahu mana Pengurus dia bawak. Habis show, lambai kat peminat semua, naik kereta terus tidur. Gi Kwang pun setuju. Mestilah sebab penat kot pergi sana sini buat show, tak ada masa rehat langsung. Kesian jugak kat diorang ni. Tapi yelah, dah memang kerja diorang macam tu~ ^^

Gary - A Pink & Haha - Infinite. Dalam ni best sikit. Gary mintak Eun Ji & Na Eun bagitau lelaki idaman diorang. Eun Ji bagitau, dia minat Sung Kyu, Na Eun pulak cuma cakap someone charming. Lepas tu Haha usik cakap Eun Ji suka Sung Kyu, so Eun Ji jadi segan.

Tengok kat belakang tu, boleh pulak Sung Kyu high-five dengan Haha.

Lepas tu muka tak boleh blah. Muka lepas perempuan confess kat dia. Kelakar kot. Ada ke laki dapat confession buat muka macam ni? Hahahha~
Nak control macho~~~

Time ni yang tak boleh belah. "I'll think about it", ayat Sung Kyu. Satu MPV bising! Kekekeke. Semua geli dengar replied Sung Kyu. Haha. Aku pun geli. Kekekekekeke~
Nampak sangat berilusi mamat sorang ni~

Kesian....

Slogan sebab nak menang~
"Who Am I??"
"I Am Champion!!!"
Ni slogan sebelum 2PM buat performances sebenarnya......

Ni mission pertama diorang. Swimming pool Island (Pulau Kolam Renang). Dalam mission ni akan ada beberapa round. Setiap round pulak ada beberapa orang yang layak..maksudnya dah tak payah naik pulau tu lagi. Macam round 1, 5 orang pass, dah tak payah berebut lagi. Tak kisah lah group mana pun. Kalau semua ahli group ada kat atas pulau tu, diorang dapat tempat pertama dan dapat benefit lebih dari group lain. Benefit yang diorang dapat adalah masa. Winner dapat 100 saat, runner up dapat 90 saat, dan seterusnya. Group pertama yang dapat naik pulau tu 2PM. Tapi jadi group paling last and dapat benefit paling sikit. Hehe. Sebab Ji Suk Jin~~~~

Bisik-bisik sebab dia tak faham instruction. Ceh~ Sung Kyu~~~

Comel~ (n_n)

ACE bagi instruction~

Semua masuk dalam air. Macam anak itik semua. Tapi cuba perhatikan yang kat anak panah tu~

Kwang Soo cuba tahan Jae Suk. "We'll die together~"

Time ni Chansung, Wooyoung, Gi Kwang & Lee Joon dah naik. Tapi belum sempat duduk Lee Joon dah kena tolak dengan Chansung. Kekekeke~

Kuikuikuikui~

Lee Joon try naik lagi, tapi tak sempat naik kena tolak dengan Gi Kwang pulak. Malang betul nasib dia. Haha~

Ni lah beast idol. Semua dia tolak ke bawah. Tak kira laki perempuan.

Time ni Suk Jin try naik, tapi Doo Joon dapat idea tarik seluar dia. Haha..kesian tol~

Dah habis round 1. 2PM pass. Tapi Suk Jin tak pass lagi. Dia jerit slogan dia~

Yeah~ I AM CHAMPION!!

Doo Joon..ayat dia..kekeke~
Ada ke orang dalam gym terpekik macam tu? Haha~

Untuk round kedua, Kwang Soo tahan Jae Suk lagi.

Dah macam apa je. Kelam kabut betul. Haha.

Ni Lee Joon kena tolak lagi masuk dalam air. Hehe.

L cabar Joong Kook. Akhirnya dua-dua masuk air~

Round ketiga. Panjat terus baring~ Strategi baru Lee Joon.

Tapi still kena tolak jugak~ Hehehe

Ni bila dia kena pegang dengan Eun Ji. Eun Ji cuba tahan dari jatuh dengan pegang kuat-kuat baju Seung Ho dan Lee Joon.

Kena main-main dengan Eun Ji. Haha. Apsal lah lembik sangat si Lee Joon ni~

Kena pukul lagi..kehkehkeh

Dengan bantuan Seung Ho, Lee Joon berjaya jugak akhirnya singkirkan Eun Ji. Dua lelaki jatuhkan satu perempuan~~~

Belum sempat nak celebrate dah kena tolak lagi. Hehehe~

Memang padan pun~

Ni second last round. Layak dua orang.

Memang patutlah kan kalau geng penjara ada kat round ni. Tapi apa kena dengan yang kat anak panah (Lee Joon) tu. Dah jadi geng sekali ke? Hahaha~

Just nak cakap, buruknya muka Lee Joon~ Kehkehkeh. Nasib lah kau comel. (n_n)
Buruk pun comel jugak~

Dalam mission ni, group Infinite no. 1, no 2 pulak group BEAST, SISTAR, and A Pink. No. 5 Girl's Day, No. 6 MBLAQ, and lastly 2PM.

 
Second mission : Blob Jump. Kalau siapa-siapa tengok Runningman episod 152, yang ada Junho 2PM tu, korang mesti tau pasal blob jump ni kan. Yang aku faham lah kan berdasarkan format cara bermain melalui Runningman ni...Dalam satu kumpulan tu, kena ada satu yang akan terbang (bullet) dan dua atau tiga orang lompat bagi bullet tu terbang. Bullet kena duduk kat belon warna kuning paling dekat dengan air, and yang jumper pulak kena jump dekat antara warna kuning dengan merah. Tapi selalunya diorang terjun atas merah. Bullet yang paling tinggi terbang dapat benefit paling banyak.

First group is Haha & Infinite. Kat sini dah nampak betapa kecutnya perut Sung Kyu nak melompat. Orang lain fighting! ke bawah, dia fighting! ke atas. Hehehe.

Aksi-aksi kecut perut Sung Kyu sebelum lompat.

Tak dengar langsung penjelasan dari Haha~ Hahahahaha

Muka blank. Muka Kwang Soo 3 tahun yang lepas. Kekekekekeke.
Tapi comel kot. Hahaha~

Tiba-tiba gelak terbahak-bahak~

Orang lain bagi tips pun dia dah tak dengar dah.

Bila dah okay, Haha pulak yang bermasalah. Dua-dua pun pengecut. Hehehehe~

Lepas 10 minit berlalu, baru lah diorang lompat. Hahhh, kalau aku pun kecut perut duduk atas tu~ Haha~

Bila diorang terjun, L terbang melayang~

L...dia enjoy benda-benda extreme macam ni...

Berpelukan after lompat. Selamat rupanya.

Time ni, Sung Kyu comel sangat-sangat bila dia lompat-lompat..macam budak-budak dapat coklat. Hehe.
Kadang-kadang rasa macam L tu lagi tua dari Sung Kyu.

Ni turn Suk Jin & Chansung.

Wooyoung buat 3 mid air turn tu masa terbang~

Min Ah Girl's Day paling tinggi~ Tak ngeri ke~ (-.-")

Dasom SISTAR terbang sambil buat scissor kick~ Yang dalam bulatan merah tu dia ye~

Gi Kwang BEAST terbang sambil diving~ Cantik kot time ni. Macam pro je yang shot ni. (Padahal aku snap kat laptop je kot. Muahahahaha)

Time ni Eun Ji A Pink punya giliran. Sebelum terbang, Sung Kyu main drama dengan Haha. Mintak maaf segala bagai. Padahal Eun Ji tak dengar apa pun yang dia cakap. Kelakar je.

Come back~

First time jumpa~

Eun Ji terbang~~~

Katak Lee Joon~ Macam cicak pun ye jugak..kehkehkeh

Dia tiru Sholin. Sah, memang Lee Joon~

Ni pulak event tambahan. Buat Wooyoung terbang lagi sekali. Doo Joon, Chansung & Kwang Soo.


Wooyoung buat lebih kurang 5 mid air turn~ Hebat betul bagi yg bukan pro~

Untuk mission kedua, No. 1 Girl's Day, diikuti SISTAR, MBLAQ, Infinite, BEAST, A Pink & 2PM.

Mission ketiga : Dodgeball. Tak banyak scene menarik.
Cuma yang tak boleh blah, Lee Joon bertahan sampai akhir. No. 1 pulak tu. Haha. Dia sendiri pun tak percaya dia dapat no. 1. Kekekeke.


Comel~ ^^


Final missio : Masa Itu Emas.
Masa ni Jae Suk sorang je sebab Girl's Day ada abroad appointment masa hari penggambaran. Kalau Penggambaran ikut jadual, diorang boleh join sekali last mission ni.


Last mission ni, diorang mengikut masa yang diorang dapat, kena masuk dalam penjara dulu, bukak ikatan yang telah diikat oleh profesional yang buat ikatan tu. Lepas tu kena selesaikan puzzle, dah selesaikan puzzle, ambil kunci bawah meja, bukak peti besi, then angkat bendera.


Group Ji Hyo adalah group keempat yang masuk dalam penjara, tapi yang pertama selesaikan ikatan. Group SISTAR yang masuk dulu pun keluar lambat. Group BEAST selesaikan puzzle dulu diikuti 2PM, tapi lambat sikit. So kemenangan berpihak pada BEAST. Kalau diikutkan, hebat jugak 2PM ni. Paling last masuk penjara sebab dapat masa paling sikit, tapi group kedua yang berjaya selesaikan ikatan and puzzle.


Apa-apa pun, tahniah Ji Hyo and BEAST! (n_n)


Sekarang aku senaraikan lagu yang aku tahu yang jadi background music dalam episod kali ni.

1. Be Mine (Infinite)
2. NoNoNo (A Pink)
3. Fiction (BEAST)
4. Expectation (Girl's Day)
5. Y (MBLAQ)
6. Alone (SISTAR)
7. Hands Up (2PM)
8. This Is War (MBLAQ)
9. Destiny (Infinite)
10. Beautiful (BEAST)
11. Shadow (BEAST)

No comments: